Yarı Otomatik Briket Makinesi
Yarı otomatik briket makinesi, Sanayi Devrimi ile başlayan ve üretimde insan emeğini asgariye indiren, insan yerine makinelerin kullanıldığı anlayışın bir ürünüdür. Bu makineleşme, yapı sektöründe de yeni bir boyut ve ivme kazanmış, briket taşının üretilmesini kolaylaştırmıştır. Briket taşı, mimaride yeni formlar ve donatı modelleri oluşmasına olanak sağlayan, dış koşulların insan hayatını olumsuz etkileyecek faktörlerini engelleyen, mimarinin uzun ömürlülüğünü sağlayan ve yapı statiğine destek sağlayan bir yapı ürünüdür.
Özellikler | Faydaları |
---|---|
Yarı otomatik çalışma | Artan üretim verimliliği |
Çok işlevlilik (briket, bordür, saksı) | Düşük işçilik maliyeti |
Taşınabilirlik | Kaliteli ürün üretimi |
3.000 ila 12.000 briket/gün üretim kapasitesi | Kolay kullanım |
Uzun ömürlü ve dayanıklı yapılar |
Yarı Otomatik Briket Makinesi Çeşitleri
Yarı otomatik briket makinesi, kendi içinde birkaç farklı kategoriye ayrılır. Kalıp sayısına göre, yarı otomatik briket makineleri birkaç farklı kategoriye ayrılabilir. Ancak bunlardan en yaygın olanları 6 ve 12 kalıplı yarı otomatik briket makineleridir. Makinedeki kalıp sayısı arttıkça, makinenin briket üretim hızı da doğal olarak artar.
Yarı Otomatik Briket Makinesi Özellikleri
Bunun dışında, bazı yarı otomatik briket makineleri siloya da sahiptir. Bu cihazlarda silonun varlığı, briket üretimi için hammaddelerin depolanmasına izin verir. Bu nedenle, hammadde taşıma ihtiyacını azaltmak için 6 kalıplı veya 12 kalıplı silo tipi yarı otomatik briket makinesi satın alabilirsiniz.
Yarı Otomatik Blok Makinesi (Seyyar + Yumurta Döküm)
Yarı otomatik blok makinesi (bordür ve saksı), blok üretirken aynı zamanda hareket edebilme özelliğine sahiptir. Bu makine tek, iki veya üç fonksiyonlu olabilir. Kurulumunun kolay olması nedeniyle, bu yarı otomatik makine proje sahasında kullanıma imkan verir.
Bu sayede üretim yerinden projeye taşıma ihtiyacı ortadan kalkar ve doğal olarak üretim maliyetleri de düşer. Genellikle inşaat müteahhitleri, projeyi tamamladıktan sonra seyyar blok üretim makinesini yeni projeye taşır ve istenen ürünü proje yerinde üretir. Bu da üretim atıklarını ve buna bağlı olarak marj kaybını azaltır.
Blok Makinelerinin Türleri
1- Tam Otomatik Briket Makinesi
Bu tip makinede, kullanıcı briket üretimine herhangi bir şekilde müdahale etmez ve daha çok bir gözlemci rolü üstlenir. Üretilen briketler, imalattan sonra makinenin alt kısmına ve ahşap paletlerin üzerine yerleştirilir. Daha sonra kurumak için uygun bir yere taşınırlar. Tam otomatik briket makinesi, sabit ve mobil olmak üzere ikiye ayrılır. Bu makine, her vardiyada yaklaşık 14.000 briket üretme kapasitesine sahiptir. Bu nedenle, bu tip makineyi yüksek tirajlı büyük atölyelerde kullanmak uygundur.
2- Yarı Otomatik Briket Makinesi
Bu tip makinede, briket üretmek için profesyonel bir operatöre ihtiyaç vardır. Yarı otomatik briket makinesi, hassas boyutlarda ve yüksek tirajlı briket üretimi için kullanılır. Bu briket makinesinde presleme işlemi hidrolik, vibrasyon işlemi ise elektrikli olarak yapılmaktadır. Bu makineler 6, 8 ve 11 kalıplı olmak üzere üç tipte üretilmektedir. Yarı otomatik briket makinesi ile üretilen briket sayısı daha azdır ve her vardiyada 4.000 ila 4.500 briket üretilebilir.
3- El ile Kumandalı Blok Makinesi
El ile kumandalı tipte, makineyi çalıştırmak için tamamen profesyonel bir kişiye ihtiyaç vardır. Bu makine ile üretilen bloklar genellikle çok hassas boyutlara sahiptir; ancak bu boyutlar kullanıcının ihtiyacına göre değiştirilebilir. Makine ile bir sıra blok üretildikten sonra, bir sonraki sıra için hazır hale gelene kadar kullanıcı yardımı ile öne doğru hareket eder. Elbette, bu modelin fiyatının diğer iki modele göre daha ucuz olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir.
Yarı Otomatik Makineler için Gerekli Malzemeler:
- Düz Zemin (Yassı Zemin) (Makinenin ürünü üzerine boşalttığı beton zemin) (Düz zemin betonu torbalı, makine tipine ve üretim hacmine göre alanı değişir.)
- Beton Mikseri
- Malzeme Deposu (Kum, Çakıl, Agrega ve Çimento)
- El Arabası veya Tekerlekli El Arabası veya Forklift (Karıştırılmış malzemeyi mikserden makineye taşımak için.)
Yarı Otomatik Makine Fiyatları (Blok – Bordür)
Yarı otomatik blok makineleri, pazarda çeşitli modellerde mevcuttur. Bu makineleri satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta şunlardır:
- Makinede kullanılan parçalar, sarf malzemeler ve ekipmanlar, tanınmış dünya markalarından olmalıdır.
- Blok makinesi üreticisi şirket, deneyimli ve tanınmış bir şirket olmalıdır.
- Makinenin üretim kapasitesi, üretim ihtiyacınızla uyumlu olmalıdır.
- Üretilen ürünün kalitesine dikkat edilmelidir.
- Makinenin gövdesinde kullanılan malzemeye ve gövde ve kalıp üretim aşamalarındaki kaliteye (kaynak, bükme ve frezeleme dahil) önem verilmelidir.
- Gelişmiş ve güncel teknolojinin kullanılması önemlidir.
- Uzman personelin rolü, makinenin fiyatında önemli rol oynar.
- Makinenin sunduğu ek özellikler de fiyatı etkileyebilir.
Yarı Otomatik Makinelerin (Blok-Bordür) Satın Alınması
Aradsan Makina’nın mobil blok ve bordür üretim makineleri, basit üretim algoritması sayesinde teknik olmayan operatörler tarafından bile kolayca kullanılabilir. Yüksek kaliteli beton parçalarının kullanımı sayesinde sistem arızaları minimuma indirilmiş, bu da projenizin daha hızlı tamamlanmasını sağlar.
Aradsan Makina, sadece satış odaklı bir firma değildir. Satış öncesi, satış sırası ve satış sonrası tüm aşamalarda müşterilerine gerekli tüm bilgileri sunarak, en doğru blok üretim makinesi ve türü seçimini yapmalarına yardımcı olur.
Bize Ulaşın
"*" indicates required fields